Δελτίο τύπου, 7ο Συνεδρίο Καρκίνου Κεφαλής & Τραχήλου / 15-16 Δεκεμβρίου 2023

Συνέδριο Καρκίνου Κεφαλής & Τραχήλου, 15-16 Δεκεμβρίου 2023

Με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Συνέδριο της Εταιρείας Καρκίνου Κεφαλής & Τραχήλου – ΕΕΚΚΕΤ στις 15 και 16 Δεκεμβρίου 2023, στο Ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental.

Παρουσιάστηκαν οι εξελίξεις στη θεραπεία του καρκίνου κεφαλής και τραχήλου, οι θεραπευτικές επιλογές, προκλήσεις και  κατευθυντήριες οδηγίες. Ακόμη, παρουσιάστηκαν σημαντικά ερευνητικά πρωτόκολλα και δράσεις ενάντια στον καρκίνο Κεφαλής και Τραχήλου. Συζητήθηκαν οι δυνατότητες μείωσης της ακτινοθεραπευτικής δόσης και η πιο συντηρητική χειρουργική αντιμετώπιση.

Η πρώιμη διάγνωση του καρκίνου του στόματος και η πρόληψη με εμβολιασμό για τον HPV+ καρκίνο στοματοφάρυγγα  ήταν άλλες σημαντικές Εισηγήσεις.

Ιδιαίτερα ξεχώρισαν η Συνεδρία των Νέων Ογκολόγων και η Διεπιστημονική προσέγγιση περιστατικών με ειδικό ενδιαφέρον.

Το νέο θέμα των ογκολυτικών ιών στη θεραπεία του ακανθοκυτταρικού καρκίνου του δέρματος παρουσίασε ο Καθηγητής Dr Kevin Harrington, ενώ ο Καθηγητής Dr Hisham Mehanna παρουσίασε τη συνεργική διεθνή δράση της Ομάδας των Επιστημόνων για τον Καρκίνο Κεφαλής και Τραχήλου.  

Τιμητικός προσκεκλημένος στην Τελετή έναρξης ήταν ο Καθηγητής κος Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος παρουσίασε το εξαιρετικά ενδιαφέρον θέμα με τίτλο «Κλιματική αλλαγή και λοιμώξεις».

Ευχαριστούμε το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, και τις Εταιρείες Γυναίκες στην Ογκολογία, Ελληνική Εταιρεία Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας και την Πανελλήνια Εταιρεία Ωτορινολαρυγγολογίας Χειρουργικής & Τραχήλου για την τιμητική παροχή της Αιγίδας!

To Συνέδριο ήταν υβριδικό, ενώ χορηγήθηκαν 15,5 μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης. Συμμετείχαν περισσότεροι από 500 ιατροί και λοιποί επιστήμονες και επαγγελματίες υγείας [σχήμα 1}.

Στη φωτογραφία, στη λήξη του Συνεδρίου, δείτε την αναμνηστική φωτογραφία μελών της ΕΕΚΚΕΤ.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους Χορηγούς: AENORASIS, AMGEN oncology, ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε., FARAN oncology, Galenica, Genekor, GENESIS Pharma, IPSEN oncology, LEO, MERCK, MSD, Pfizer Oncology, Pierre Fabre, Win Medica, για την φιλότιμη υποστήριξή τους.

Διοικητικό Συμβούλιο ΕΕΚΚΕΤ

      Πρόεδρος: Ο. Νικολάτου Γαλίτη, Αντιπρόεδρος: Γ. Ψυχογιός, Γραμματέας: Α. Ψυρρή,

Ταμίας: Α. Γιωτάκης, Μέλη: Β. Κουλουλίας, Ε. Κυροδήμος,  Χ. Περισανίδης