Δελτίο Τύπου, 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Καρκίνου Κεφαλής & Τραχήλου

2ο Συνέδριο της ΕΕΚΚΕΤ, Δελτίο Τύπου

Τριακόσιοι δεκαεννέα Ογκολόγοι Παθολόγοι, Ωτορινολαρυγγολόγοι, Οδοντίατροι, Νοσηλευτές και άλλοι επαγγελματίες Υγείας παρακολούθησαν το 2ο Συνέδριο της ΕΕΚΚΕΤ, που  πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία

[ΕΙΚΟΝΑ 1].

Δείτε το άλμπουμ των φωτογραφιών.

Η εισαγωγική Συνεδρία ήταν αφιερωμένη στην παρηγορητική και υποστηρικτική φροντίδα των ασθενών με καρκίνο κεφαλής και τραχήλου και περιελάμβανε την εισαγωγή σε θέματα ψυχικής υγείας, διατροφής, ομιλίας και επικοινωνίας και λειτουργικών διαταραχών του στοματογναθικού συστήματος. Παρουσιάστηκαν τα Εκπαιδευτικά Φυλλάδια για ασθενείς του Διεθνούς Οργανισμού για την Υποστηρικτική Φροντίδα στον Καρκίνο και της Διεθνούς Εταιρείας Ογκολογίας του Στόματος- MASCC/ISOO. Τιμητικός προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο Paolo Bossi, co-chair of the MASCC Mucositis Study Group [ΕΙΚΟΝΑ 2].

Συζητήσεις, στα πλαίσια διεπιστημονικής αντιμετώπισης των ασθενών καθώς και ο αναδυόμενος ρόλος της ανοσοθεραπείας στον Καρκίνο Κεφαλής/Τραχήλου ήταν άλλα σημαντικά θέματα. Ιδιαίτερη ήταν η συμμετοχή των χειρουργών Ωτορινολαρυγγολόγων και των Γναθοχειρουργών-Χειρουργών Κεφαλής/Τραχήλου, με στρογγυλά Τραπέζια και Συνεδρίες, όπου παρουσιάστηκε η συμβολή της χειρουργικής αντιμετώπισης.  Ακόμη, τονίστηκε η παρουσία των Νέων Ογκολόγων στη σπουδαίο αυτό πεδίο της Ογκολογίας.

Στα πλαίσια του Συνεδρίου τιμήθηκε ο καθηγητής Jan Vermorken, για τη σημαντική και πολύπλευρη συμβολή του στον Καρκίνο Κεφαλής / Τραχήλου για περισσότερα από 40 χρόνια. Ο Καθηγητής Jan Vermorken έχει δημοσιεύσει κλινικές μελέτες  που βελτίωσαν την επιβίωση ασθενών με καρκίνο κεφαλής και τραχήλου [ΕΙΚΟΝΑ 3].

 

Ευχαριστούμε για την υποστήριξη του Διεθνούς Οργανισμού για την Υποστηρικτή Φροντίδα στον Καρκίνο-MASCC.org και τη Διεθνή Εταιρεία Ογκολογίας του Στόματος-ISOOπου μας τίμησαν και έθεσαν το Συνέδριο υπό την Αιγίδα τους-endorsement.

 

Ευχαριστούμε για την υποστήριξη:

Ευχαριστούμε τις Εταιρείες AMGEN, anaBIOsis, ANGELINI, AstraZeneca, BristolMyers Squibb, DEMO ΑΒΕΕ, GENESIS pharma, GETREMEDLTD, HDS, LEO, Lilly ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ, Merck, MSD, NOVARTIS, Pfizer Oncology, Pharmathen, SANOFI GENZYME

 

Λεζάντες των Εικόνων

 Εικόνα 1: Οι Σύνεδροι παρακολουθούν με ενδιαφέρον.

Εικόνα 2: Ο Dr Paolo Bossi, Medical Oncologist παρουσιάζοντας την Υποστηρικτική Φροντίδα στον καρκίνο Κεφαλής/Τραχήλου.

Εικόνα 3: Αρ/Δ: Ο Δ/ντής της Ογκολογικής Κλινικής ΜΗΤΕΡΑ/ΥΓΕΙΑ κος Ηλίας Αθανασιάδης, Ο Καθηγητής κος Jan Vermorken και η Πρόεδρος της ΕΕΚΚΕΤ Αν. Καθηγήτρια κα Αμάντα Ψυρρή κατά την τελετή βράβευσης.