Δελτίο τύπου Συνεδρίου Καρκίνου Κεφαλής & Τραχήλου / 16-17 Δεκεμβρίου 2022

                  ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΕΚΚΕΤ 16-17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022, με Διεθνή Συμμετοχή

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Συνέδριο της Εταιρείας μας, 16-17 Δεκεμβρίου 2022, στην Αθήνα.

Το Συνέδριο παρακολούθησαν 634 επιστήμονες από το χώρο της υγείας, κυρίως από την Αθήνα αλλά και πολλές πόλεις στην περιφέρεια, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολή, Κρήτη, Ιωάννινα, Καλαμάτα, Καρδίτσα, Καβάλα, Κομοτηνή, Βέροια, Βόλος, Πύργος, αλλά και από το εξωτερικό, Κύπρο, Παρίσι, Λονδίνο. Με φυσική παρουσία συμμετείχαν 121 Σύνεδροι.

Τη πολυεπιστημονική και διεπιστημονική προσέγγιση τόνισε η συμμετοχή των πολλαπλών ειδικοτήτων επιστημόνων, από την Αιματολογία, Ακτινοδιαγνωστική, Ακτινοθεραπευτική Ογκολογία, Αναισθησιολογία, Στοματική και Γναθοπροσωπική Χειρουργική, Γενική Ιατρική, Δερματολογία-Αφροδισιολογία, Ενδοκρινολογία, Ιατροδικαστική, Καρδιολογία, Νευροχειρουργική, Νοσηλευτική, Οδοντιατρική, Παθολογική Ανατομική, Παθολογική Ογκολογία, Τεχνολογία-Ακτινοφυσική, Φαρμακοποιία, Χειρουργική, Ωτορινολαρυγγολογία.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με Υποστηρικτική Ογκολογία και την πρόληψη και υποστηρικτική φροντίδα των οξέων και χρόνιων επιπλοκών στη  στοματική κοιλότητα, με τη συμβολή του Νοσηλευτή και τη γναθοπροσωπική αποκατάσταση. Οι καρκίνοι των σιαλογόνων, η ανοσοθεραπεία, το διεπιστημονικό συμβούλιο με ενδιαφέροντα περιστατικά, θέσεις και αντιθέσεις.

Ο ρόλος της πρόληψης, ο ρόλος του εμβολίου και ο ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης παρουσιάστηκαν σε ειδική συνεδρία, ενώ ακολούθησαν παρουσιάσεις ερευνητικών πρωτοκόλλων.

Οι διεθνούς φήμης επιστήμονες Δρ Golusinski και Chera ανέλυσαν τον καρκίνο του δέρματος στην Ευρώπη και τον έλεγχο του HPV-related στοματοφαρυγγικού καρκίνου με το HPV ctDNA.

Με την παρουσίαση περιστατικών, Συνεδρίες Χειρουργών ΩΡΛ Κεφαλής και Τραχήλου, νέων επιστημόνων, οι εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης, νέα δεδομένα από κλινικές μελέτες, η Συνεδρία Ογκολογίας, Στοματικών και Γναθοπροσωπικών Χειρουργών-Κεφαλής και Τραχήλου, και τελευταίο ομιλητή τον Καθηγητή Νίκο Καλαβρέζο, ολοκληρώθηκε το Συνέδριο.

Με ιδιαίτερη χαρά σας περιμένουμε στο επόμενο Συνέδριο της ΕΕΚΚΕΤ, με πολλά σύγχρονα θέματα, επιστημονικές εξελίξεις και προβληματισμούς, που θα γίνει στις 1 και 2 Δεκεμβρίου 2023.