Συνέδριο Καρκίνου Κεφαλής & Τραχήλου 2019

Το Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Καρκίνου Κεφαλής & Τραχήλου (ΕΕΚΚΕΤ) θα διεξαχθεί στις 18-19 Οκτωβρίου 2019, στο ξενοδοχείο Crowne Plaza στην Αθήνα.

Heads Up είναι το κεντρικό μας θέμα για φέτος!

Μία διάγνωση καρκίνου στην κεφαλή και τον τράχηλο μπορεί να αποτελέσει “shock”. Οι ασθενείς μετά τη θεραπεία μπορεί να μην είναι οι ίδιοι και να μην αναγνωρίζουν τον εαυτό τους.

Συζητήσεις και διερευνήσεις με τους Γιατρούς της διεπιστημονικής Ομάδας θα είναι έντονες για τις επόμενες εβδομάδες. Ο ασθενής πρέπει να αισθάνεται δυνατός να κάνει ερωτήσεις και να λάβει τις απαντήσεις που χρειάζεται.

Η Ευρώπη και η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Καρκίνου Κεφαλής και Τραχήλου – EHNS ανέλαβαν, από το 2013, καμπάνια με σκοπό την αύξηση της εγρήγορσης για τον καρκίνο κεφαλής και τραχήλου με στόχο την αύξηση της επιβίωσης, με καλή ποιότητα ζωής.

Ο στόχος της επιβίωσης θα επιτευχθεί με τις ακόλουθες δράσεις: Εβδομάδα αφιερωμένη στην ενημέρωση σχετικά με: (α) τους παράγοντες κινδύνου, την πρόληψη και την αναγνώριση των πρώιμων σημείων και συμπτωμάτων της νόσου, τόσο από τους ασθενείς και το κοινό όσο και από τους επαγγελματίες υγείας (β) την πρώιμη διάγνωση και θεραπεία (γ) την παροχή της κατάλληλης υποστηρικτικής φροντίδας, η οποία θα μειώσει τις υποτροπές και θα προσφέρει ποιότητα ζωής.

Οι δράσεις απευθύνονται και στις υπηρεσίες πολιτικής της υγείας και επιστημονικούς οργανισμούς και προς τα άτομα, που στέκονται δίπλα στον ασθενή με καρκίνο (care givers).

Το φετινό Συνέδριο είναι αφιερωμένο στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα του Make Sense Campaign, στο οποίο έχουμε την εξαιρετική τιμή να εκπροσωπούμε, ως ΕΕΚΚΕΤ, την Ελλάδα. Με χαρά σας καλωσορίζουμε στο 4ο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Καρκίνου Κεφαλής και Τραχήλου – ΕΕΚΚΕΤ. Όλοι μαζί να ενώσουμε τις φωνές μας και να υποστηρίξουμε την επιβίωση των ατόμων που διαγνώστηκαν με καρκίνο κεφαλής και τραχήλου.

Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής

Αμάντα Ψυρρή

Οι Πρόεδροι της Επιστημονικής Επιτροπής

Ουρανία Νικολάτου-Γαλίτη

Ευθύμιος Κυροδήμος

Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα του συνεδρίου εδώ